Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen

Als zwangere vrouw word je soms geconfronteerd met negatieve bevallingsverhalen. Dit kan ervoor zorgen dat je er als zwangere vrouw automatisch van uitgaat dat bevallen iets engs of heel pijnlijks is. Nergens voor nodig: je kunt namelijk ook RELAXED bevallen met Hypnobirthing en Mindfulness.

Deze cursus is naar de methode van oprichtster Georgina Kwakye. 

 


Hypnobirthing klinkt waarschijnlijk een beetje gek maar is niets anders dan een dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en is wereldwijd succesvol geworden omdat het veel vrouwen heeft geholpen om relaxed te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met de HypnoBirthing technieken die bij de cursus Relaxed Bevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfines (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot.  Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness sluit daar enorm goed bij aan. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst. Ook je partner heeft hier veel baat bij!

RELAXED bevallen is een leuke en inspirerende cursus die zeker niet zweverig is maar zeer informatief en praktisch. Jij en je partner leren alles dat je moet weten over de bevalling en vooral hoe je dit dankzij HypnoBirthing en Mindfulness geen stressvolle en zeer pijnlijke gebeurtenis kunt laten zijn maar een bijzondere levenservaring waar jullie positief op terug kunnen kijken.

Wil je uitgebreidere informatie over deze cursus, dan kun je ook terecht op www.relaxtbevallen.nl

Praktische informatie

Naast praktische informatie en handvatten om jezelf bekend te maken met de HypnoBirthing methode, ontvang je daarnaast:

  • Het boek "Ik ga Relaxed bevallen" ter waarde van €20,00
  • Ontspanningsoefeningen op MP3, welke je wanneer je maar wilt kunt beluisteren
  • Per les krijg je handige hand-outs die in het kort informatie geven
  • Een belafspraak in je 38e zwangerschapsweek om nog even te herhalen of vragen te beantwoorden

​Bij de groepscursus van 5 avonden is de 4e avond zonder partner, bij de privé-cursus laat ik die keuze aan jullie. De cursus Relaxed Bevallen is gebaseerd op de officiële HypnoBirthing methode van Marie Mongan en aangevuld met een stuk over mindfulness.


Er zijn drie cursus-mogelijkheden:

  • Groepscursus bestaande uit 5 dagdelen van ongeveer 1,5 uur met maximaal 5 koppels: €295,00 
  • Privécursus bestaande uit 4 sessies van ongeveer 1,5/2 uur: €350,00. Het voordeel van een privécursus is dat de cursus op maat gegeven wordt. Alle vragen die je hebt kun je stellen, er is ruim de tijd om deze te beantwoorden en aan jullie persoonlijke wensen te voldoen. 
  • Opfriscursus : deze kun je volgen indien je al eerder de Relaxed Bevallen of een andere HypnoBirthing cursus hebt gevolgd en bij een volgende zwangerschap weer even opgefrist wil worden: twee sessies van ongeveer 1,5 uur: €195,00

Je kunt het beste starten met de cursus tussen de 28e en 31e zwangerschapsweek.

Daarnaast biedt ik ook de eendaagse cursus (zie tab Eendaagse Cursus) aan in privé setting in twee dagdelen. Deze cursus kost €295,00 inclusief boek "Natuurlijk Bevallen" van Rieneke de Kroon

I also offer the one-day course (see the One-Day Course tab) in a private setting in two half-days, in English. This course costs €295.00 including book "The positive birth" by Milli Hill.

Aanmelden voor 2023: 

Stuur me gerust een een mail om te informeren naar de mogelijkheden: 

ellen@birth-illuminated.nl of bel/app naa06-34234751. E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram